Kinder felie de lapte – deliciu al copilăriei

Mic dejun- ouă ochi cu bureți usturoi și brânză
iulie 10, 2020
Colțunași cu magiun de prune
iulie 14, 2020

Bună! E vară, e cald, dar totuși vrem să mâncăm și ceva dulce și bun! Azi vă prezint un desert ușor de făcut, cu puține ingrediente ce se face foarte repede și e bun și răcoros! Iar copiiilor le va fi sigur pe plac! Cui să nu îi placă Kinder Felie de Lapte?

Un desert al copilăriei cu un blat pufos și o cremă fină din mascarpone cu frișcă și miere! 

Ingredientele sunt pentru două blaturi și pentru cremă. Am ales să fac două blaturi separate pentru a nu fi necesar să le tai. Și se fac mult mai repede așa. Vom începe cu primul blat și vom avea nevoie de: 100 gr făină, 100 gr zahăr pudră, două ouă, puțină sare, 30 gr cacao, 100 gr smântână, 100 ml ulei, 30 gr cacao și o jumătate de plic de praf de copt. Vom pune toate aceste ingrediente, în această ordine, într-un bol și vom amesteca cu ajutorul unui mixer, la început la viteză mică, crescând apoi viteza și mixând 2-3 min la maxim.

După ce aluatul este gata, îl punem în tavă, îl întindem pe toată suprafața și apoi dăm cu tava de câteva ori de masă pentru a ieși din aluat eventualele bule de aer. În tavă am pus doar foaie de copt! Apoi punem tava la cuptor pentru 10-12 min, la 180 grade. Facem testul scobitorii. Aluatul fiind în cantitate mică, se coace mult mai repede. De aceea prefer să fac două aluaturi.

Cât timp stă la cuptor primul blat, noi în preparăm pe cel de-al doilea. Repetăm! Aceeleași cantități de ingrediente, puse în bol și mixate. Când este gata primul blat, îl scoatem cu grijă pe o tavă de inox, iar în aceeași tavă în care s-a copt blatul, punem altă hârtie de copt și punem compoziția de la blatul al doilea. Dăm din nou la cuptor pentru 10-12 minute. Să aveți grijă la al doilea blat, este posibil să se facă mai repede deoarece tava este caldă. Pentru a nu rupe aluatul când dăm hârtia de copt jos, ne ajutăm de încă o tavă. Răsturnăm aluatul pe o a doua tavă, luam hârtia de pe el și apoi îl răsturnăm înapoi.

Blaturile sunt gata! Le vom lăsa să se răcească și vom face crema!

Vom pune într-un bol cele 250gr mascarpone împreună cu 3 linguri de miere și vom mixa. Când s-au omogenizat, vom adăuga 250ml frișcă lichidă peste și mixâm din nou. La început mai încet, crescând treptat viteza. Când ajungem la viteză maximă mixăm cam 2-3 minute până crema are o consistență mai groasă.

Urmează să asamblăm prajitura. Vom pune un aluat, apoi toată crema și peste celălalt aluat! Foarte simplu!

Puteți deasupra dacă doriți să puneți ciocolată topită sau puteți să o lasați așa. Oricum e super super bună!

Eu am topit pe aburi 200 gr ciocolată cu lapte, pe care am turnat-o peste prajitură, iar apoi am pus-o la frigider pentru 3 ore. Este bine să stea câteva ore la frigider pentru a fi cât mai răcoroasă!

A venit momentul degustării! Prajitura se va tăia și servi cu lingurița! O puneți servi chiar și lângă un glob de înghețată!

Este o prajitură foarte ușor de făcut! Vă îndemn să o încercați să să îmi spuneți cum vi se pare!

Eu vă urez Poftă Bună la Kinder felie de lapte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *