A venit Toamna – Vinete umplute la cuptor

Brânză cu mărar și roșii
Cremă de brânză cu roșii proaspete
septembrie 8, 2020
Mar gutui cu miere si nuca
Mere gutui cu miere și nucă la cuptor
octombrie 3, 2020

Bună! A venit toamna iar vinetele mele din grădină au început să crească și să fie bune de gătit. Datorită faptului că în perioada când le-am pus, în Primăvară, a fost destul de rece și a plouat mult, procesul lor de creștere, de la răsad la plantă și apoi să facă floare și leguma în sine, a durat mai mult. Dar acest lucru nu a contat, important e că au crescut și am avut vinete frumoase și foarte gustoase! 

Am ales ca de data aceasta să fac și alt fel de mâncare cu ele, nu clasica salată de vinete. Deși aceea ne place mult de tot! Mai ales cu vinete proaspăt coapte! Vă invit la o rețetă de vinete umplute.

Așa cum v-am obișnuit până acum, prefer să fac rețete simple și rapide, deoarece timpul este prețios, iar atunci când băieților mei le este foame… le este foame atunci. 

Cum gătim aceste vinete umplute?

Simplu. Alegem, în funcție de câte persoane suntem, vinete de mărime medie. Eu am luat ceea ce am avut în grădină la acel moment. Am avut 3 vinete medii, frumoase și gustoase.

Le-am pus întâi de toate într-o oală să fiarbă 5 minute, pentru a se înmuia coaja. Altel aceasta poată să rămână tare și nu este prea bună.

Cum facem umplutura pentru vinete umplute?

Tot așa, cantitatea de legume pe care o folosim, și de asemenea diversitatea lor poate să difere de la o porție la alta. Eu am ales că folosesc ardei, ceapă, morcovi și șuncă. Le-am tăiat pe toate cubulețe mici și le-am pus puțin la călit într-o tigaie.

Le-am așezonat cu sare, piper și cimbru pentru gust. Iar la final, înainte cu 2-3 minute, am adăugat peste și câteva linguri de bulion (sos de roșii făcut în casă). Acesta din urmă leagă mai bine compoziția și totodată conferă un gust mai bun umpluturii.

Umplem vinetele delicioase

După ce vinetele au fiert, le scoatem din apă și le tăiem pe lung în jumatate. Apoi scoatem mijlocul (miezul lor) și le așezăm într-o tavă în care am pus foaie de copt. Ele înăuntru vor avea o culoare mai închisă din cauză că le-am pus la fiert, nu vă speriați, nu sunt stricate.

Apoi vom pune din compoziția de legume în fiecare jumătate de vânătă. Dacă vă rămâne compoziție, puneți pune și pe felii de pâine. Va ieși o delicioasă pizza pe pâine, super rapidă.

Dați la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. După 10 minute, scoateți afară vinetele, puneți cașcaval deaspura și dați iar la cuptor pentru celelalte 10 minute.

Finalul?

Un prânz sau cină aparte! Ceva delicios, ușor de făcut și apreciat de toată familia! Sunt foarte bune calde! La mine au trecut instant! Abia am apucat să fur una! Așa că… eu cu siguranță voi mai face!

Așezonează cu frunze de pătrunjel pentru culoare și gust! 

Poftă bună!

Dacă ai încercat această reetă și îți place lasă-mi un comentariu cu părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *