Azi vă propun un delicios desert al copilăriei! Lapte de pasăre! Deși numele suna puțin cam ciudat, nu vă speriați nu dau păsările lapte. Este fin, rafinat, un deliciu pentru papilele gustative și în plus de asta…este foarte simplu de făcut! Ai nevoie de puține ingrediente și desertul va fi gata instant!
Haideți să îl preparăm!
Primul pas este să punem laptele la fiert!
Între timp batem albușurile de la cele 4 ouă spumă, cu aproximativ 50 gr zahăr până când se formează o spumă densă, iar zahărul este complet topit.
Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr și cu coaja de lămâie până devin cremoase. Acestora li se adaugă și 2-3 linguri din laptele ce este pus la fiert. După omogenizare se toarnă încet compoziția de gălbenușuri în laptele fiert și se amestecă pentru a nu se prinde.
Apoi se adaugă cu o lingură spumă de albuș în lapte, se lasă 2-3 minute să fiarbă pe o parte, iar apoi se întorc.
Găluștele de albuș pot fi lăsate mari, însă eu le-am agitat cu o lingură și le-am spart, astfel au devenit mici fulgi!
Gustul este același, unul nemaipomenit!
Poftă bună vă doresc!