Brânzoici

Lapte de Pasăre
mai 26, 2020
Cornulețe delicioase în două culori
mai 26, 2020

Bună! Astăzi am avut poftă de brânzoici bune bune! Așa că m-am apucat de treabă! Sunt ușor de făcut și foarte foarte bune!

Primul lucru pe care îl facem este să preparăm o maia din drojdie, pe care o amestecăm până se omogenizează cu 2 linguri zahar, o lingură de făină și puțin lapte călduț. Lăsăm deoparte maiaua, iar până aceasta crește vom cerne făina într-un bol încăpător.  

Ingrediente:

Ultimele retete:

În alt bol mixăm cele 4 ouă împreună cu uleiul si sarea până la omogenizare. Această compoziție o turnăm peste făină și începem să frământăm. Adăugăm treptat și laptele călduț și maiaua, care deja trebuie să își fi modificată volumul!

Frământăm aluatul până ni se dezlipește de mâini, iar apoi îl punem la dospit pentru aproximativ 40 min, sau până își dublează volumul.  

Prepararea umpluturii. Dacă dorim să punem și stafide, ar fi bine ca acestea să stea la hidratat cât timp aluatul este la dospit. Vor fi mai suculente în brânzoici așa. Brânza de vaci o amestecăm cu zahărul și cu oul și albușul până se omogenizează. Adăugăm și iaurtul și grișul și amestecăm din nou. La final scurgem stafidele de apă și le punem peste brânză.

Luăm aluatul de la dospit și cu ajutorul unei linguri luăm aluat și îl întindem pe masa de lucru într-o formă pătrată, nu foarte subțire. Punem o lingură din compoziția de brânză în mijloc iar apoi adunăm capetele pe mijloc două câte două. Pe o tavă punem foaie de copt și așezăm brânzoaica. Le facem și pe celelalte și când tava e plină pornim cuptorul la 180gr. Cât timp cuptorul se încălzește brânzoicile vor mai crește în tavă, ceea ce este un lucru bun. 

Înainte de a le pune în cuptor, se vor unge pe deasupra cu gălbenuș de ou (de aceea în brânză am pus doar albuș) care este amestecat cu o lingură de lapte. Acest procedeu împiedică uscarea în timpul coacerii.

Se țin la copt cam 35-40 min la 180 gr (se verifică după 35 min să nu se ardă). Când le scoate-ti afară, stropiți-le cu puțină apă rece, iar apoi le acoperiți cu un prosop pentru a rămâne pufoase.

 

Poftă bună! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *