Orez în lapte la cuptor

Suc de soc – Socată
mai 29, 2020
Papanași delicioși
iunie 3, 2020

Buna!  Copiilor mei le place mult orezul în lapte, așa că le-am făcut într-o seară și m-am gândit să vă scriu și vouă rețeta.

Este poate printre cele mai simple deserturi, se face și repede, și nu prea ai cum să dai greș cu acesta.

In primul rând spălăm orezul bine în câteva ape, de regulă până rămâne apa curată. Iar apoi îl punem la fiert, în apă în prima etapă. Se pune în apă și nu în lapte deoarece fierbe mai repede și mai bine. Punem apă cât să îl acopere. 

Când orezul începe să fiarbă și să absoarbă toată apa, adaugăm laptele calduț și amestecăm pentru omogenizare. Lăsăm în continuare să fiarbă, doar să fim atenți să nu se prindă. Adăugăm și zahărul și iar amestecăm. Pentru a vedea dacă s-a fiert orezul, cea mai simplă metodă este să îl guști. așa vezi dacă e fiert și dacă mai e nevoie de zahăr.

Eu am ales de această dată să pun orezul și puțin la cuptor, așa că l-am lăsat să fie mai moale. Am așezat orezul fiert în vase ceramice, iar peste am adăugat scorțisoară și le-am pus într-o tavă, în care am pus puțină apă. Le-am dat la cuptor pentru 10 minute la 180grade. 

Un deliciu de desert! Se poate mânca așa, simplu, sau se poate adăuga dulceață, după ce este scos din cuptor.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *