Papanași delicioși

Orez în lapte la cuptor
iunie 1, 2020
Ficăței de pui cu cartofi nature
iunie 3, 2020

Azi vă scriu despre rețeta mea de papanași. Un desert pe care eu îl fac foarte des, încât de multe ori nici nu mă mai uit pe rețetă. Dar pentru voi, am să vă detaliez cum o fac. Sper să încercați să încercați șă să vedeți ce buni sunt papanașii.

Contează foarte mult tipul de brânză pe care îl avem. e de preferat brânză de vaci bine stoarsă. Cu cât este mai umedă brânza cu atât va trebui să adăugați mai mult griș și făină. De aceea cantitățile pot să difere de la rețetă la rețetă.

Punem brânza într-un bol încăpător și o sfărâmăm bine, după care adăugăm ouăle, zahărul, sucul de portocale, Amestecăm bine până se omogenizează. Apoi adăugăm grișul și praful de copt și iar amestecăm, iar făină punem până aluatul devine mai tare și se poate lucra cu el. Se va dezlipi de pe mână, însă nu ca un aluat normal de cozonac de exemplu, și aceasta din cauza brânzei.

După ce ați terminat, lăsați deoparte aluatul cam 10-15 minute, tocmai pentru ca grișul să mai absoarbă din umezeala de la brânză.

Ne punem să facem papanașii! Întindem pe planșa de lucru făină, pt a nu ni se lipi și putem aluatul. În întindem cu un sucitor, mai gros pentru a ieși mari și pufoși. Apoi cu ajutorul unui cerc (pahar sau orice obiect rotund) faceți forme în aluat. Apoi cu un cerc mai mic scoateți mijlocul. Puneți deoparte formele făcute, iar restul de aluat îl framântați și apoi îl întindeți iar și faceți din nou forme de papanași. Nu uitați că trebuie făcute și biluțe. Câți papanași faceți și atâtea biluțe să formați.

Punem într-o tigaie ulei la încins. Iar apoi punem papanașii, punem capac peste tigaie și îi lăsăm cam 3-4 minute, după care îi întoarcem. Îi verificăm să nu se ardă/ să nu fie cruzi. Să aveți mare grijă când ridicați capacul deoarece fiind apă pe el să nu sară uleiul! Întoarceți papanașii pe cealaltă parte și îi mai lasați să se rumenească și pe cealaltă parte!

Apoi îi scoateți pe un servețel sau într-o strecurătoare. 

Îi puteți servi cu ciocolată și friscă sau gem și smântână! 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *