Cheesecake cu blat de pandișpan

Rețetă pandișpan pentru diferite prajituri
iunie 29, 2020
Băutură răcoritoare pe timp de vară
iulie 2, 2020

Bună! Azi vreau să vă propun o rețetă foarte gustoasă și răcoroasă de tort cu brânză și fructe. Un desert de vară, fresh! Pentru că este sezonul fructelor trebuie să profităm la maxim de ele. Fructele precum căpșunele, afinele, coacăzele, murele sunt și foarte bogate în vitamine. Le puteți consuma ca atare, puteți face smoothie cu ele, înghețată, sau o prajitură delicioasă.

Așadar azi fac un altfel de cheesecake (sau mai bine spus o combinație între prajitură cu brânză și cheesecake).  

De ce e diferit? pentru că am ales ca blatul să fie un pandișpan și nu clasicul blat de biscuiți digestivi cu unt topit.

Pasul 1. Facem un pandișpan. Vezi rețeta de pandișpan aici. Acesta îl însiropăm. Eu am folosit apă cu sirop de căpșuni. Puteți să îl însiropați cu orice tip de sirop doriți, în funcție de preferințe.

Pasul 2. Pregătim crema de brânză. Eu am ales să folosesc brânză de vaci proaspătă. dacă nu aveți, puteți folosi brânză de vaci din comerț. Am zdrobit brânza și am mixat-o puțin cu ajutorul mixerului vertical pentru a o face mai cremoasă. Deoarece brânza a fost destul de uscată, am adăugat 2 linguri de smântănă. După ce a devenit mai cremoasă, am adăugat zahărul în brânză și am mai mixat puțin. Apoi cu ajutorul unei linguri am mai alestecat până zahărul s-a topit de tot. Puteți adauga și zahăr vanilat sau diferite arome pentru gust. Eu am ales de această dată să nu pun nici un fel de arome, vroiam să fie doar gustul de brânză. În funcție de cât de dulce doriți să iasă crema, mai puteți adăuga zahăr.

Pasul 3. Am bătut frișca lichidă până a devenit tare.

Pasul 4. Vom amesteca frișca cu brânza cu ajutorul unei linguri până când compoziția este complet omogenă.

Pasul 5. Crema de brânză o vom pune peste pandișpanul lăsat la răcit, iar apoi vom pune tava la frigider până pregătim fructele.

Pasul 6. Ne ocupăm de fructe. De această dată eu am folosit afine, dar puteți să folosiți aproape orice fructe vă doriți. Sau puteți folosi ciocolata, sau biscuiți oreo. Am preparat un plicu;eț de gelatină, așa cum scrie pe plic și am pus, cu ajutorul unei linguri peste fructele deja puse peste crema de brânză. Dăm totul la frigider pentru 2-3 ore, dar de preferat este peste noapte.

Desertul este gata! cu siguranță va fi apreciat de toată lumea! La mine așa a fost! Cum v-am spus, este o rețetă foarte gustoasă și răcoroasă de tort cu brânză și fructe.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *