Pastele în general se fac foarte repede! În timpul în care se fierb pastele noi vom pregăti sosul.
Pasul 1. Punem apă la fierb într-o oală încăpătoare în care adăugăm sare.
Pasul 2. Curățăm un cățel de usturoi și îl tăiem mic, apoi tăiem sunca bucăți mici. Punem usturoiul la călit în puțin ulei de măsline. Nu-l vom lăsa mult pentru a nu prinde gust amar. Vom pune și șunca peste usturoi și vom adauga un capac peste.
Pasul 3. După ce șunca se călește vom adăuga peste delicioșii hribi care au fost înainte fierți. Vom amesteca din când în când pentru a nu se arde.
Pasul 4. Când apa începe să fiarbă vom pune pastele în apă și le vom lăsa să fiarbă atât cât scrie pe etichetă.
Este foarte important să lăsăm pastele la fiert câte minute scrie pe etichetă. Lăsându-le mai mult acestea vor fi prea fierte și se vor face terci.
Pasul 5. Vom pregăti sosul alb. Vom bate un ou ca pentru omleta, iar apoi adăugăm smântâna și amestecăm până se omogenizează. Punem sare, piper și busuioc și amestecăm. Puteți pune orice alte condimente vă plac!
Pasul 6. Punem sosul peste șuncă și hribi și amestecăm. Lasăm sosul să fiarbă 5-10 minute la foc mic, și mai amestecăm din când în când.
Pasul 7. Sigur pastelor li s-a terminat timpul de fierbere. Punem pastele într-o sită pentru a se scurge. IMPORTANT! Nu adăugăm apă rece peste ele!
Pasul 8. Punem pastele peste sos și amestecăm.
Pasul 9. Ne prăgătim să mâncăm! Pastele sunt gata! Puteți asezona cu brânză parmigiano peste! Le dă un gust foarte bun!
Vă urez poftă bună!
Sunt foarte foarte bune! Aștept să încercați această rețetă și să îmi spuneți părerea voastră!