Voi ce faceți iarna atunci când vă este frig? Știați că ardeiul iute este un aliment foarte bun de consumat pe timp de iarnă. Iți pune sângele în mișcare și te încălzești, oricât de frig ți-ar fi! Ce zici de ardei iuți murați? Sunt super buni, mai ales lângă o ciorbiță de legume sau A la Grec. Ardei iuți murați merg cam la aproape toate ciorbițele. Deja mi s-a făcut poftă de o ciorbiță de văcuță, la care adaugi și o lingură de smântână.
Ca să ai mereu ardei iuți în casă, este foarte simplu!
In primăravă am pus în grădină răsaduri de ardei iuți mov și roșii. Sunt două soiuri de ardei foarte iuți, de talie mică. Aceștia nu cresc foarte mari. Însă așa cum se spune că esențele tari se țin în sticluțe mici, așa și acești ardei! Sunt mici, dar foarte foarte iuți! În Italia denumirea lor este Pepperoncino.
Cum mie îmi plac foarte mult să îi servesc atunci când gătesc ciorbițe, am zis că trebuie să mi păstrez și pentru la Iarnă. Câte o plantă din fiecare ardei am pus-o în ghiveci și peste iarnă le voi ține în casă. Sper să țină și să facă flori și ardei și înăuntru. Dar cu cei deja copți acuma, am hotărât să îi pun în borcan cu oțet.
Poate e cea mai simplă rețetă de murături!
Speli ardeii, îi pui în borcan, pui o lingură de zahăr (pentru borcan mic și două pentru borcan mare), pui oțet până sus și gata! Închizi bine borcanul și îl pui la loc în cămară până la iarnă!
Eu am pus în borcan ambele culori de ardei! Voi vedea peste câteva luni cum vor fi!
Poftă bună la ciorbițe cu ardei iuți murați!