Cheesecake cu afine

Melci cu brânză
mai 27, 2020
Deliciosul Spanac
mai 29, 2020

Cui nu ii place Cheesecake-ul? Nu cred ca am întâlnit persoane care să nu fi gustat vreodată acest desert rapid de făcut, ușor și foarte bun la gust. Ce îmi place mie la el? Este că poți mereu surprinde pe cineva cu un cheesecake persoal! Poți singur să îți creezi propria ta rețetă, să folosești diferite tipuri de brânză și diferite topping-uri.

Acum vă spun una din rețetele mele de Cheesecake!

Începem prin a da prin robot biscuiții digestivi (se pot și zdrobi) și a-i pune într-un bol, de preferat de sticlă. Se topește untul, iar apoi se adaugă peste biscuiți. Omogenizați bine compoziția și apoi așezați-o într-o tavă eu folosesc deobicei tava rotundă de 28cm diametru, dar se poate și in tavă pătrată sau orice aveți, dar e de preferat să fie cu margini detașabile. Tava se pune la frigider până preparăm crema de brânză.

Eu folosesc de cele mai multe ori brânză proaspătă de vaci, dar foarte bine se poate folosi și brânză de vaci la cutie, sau brânză philadephia. Pentru crema mea, brânza de vaci am dat-o prin robot pentru a deveni mai cremoasă, iar apoi am adăugat în ea zahărul și frișca bătută bine și am amestecat cu o spatulă. A fost greu? Nu. Crema e gata. Dacă doriți puteți adăuga în cremă esențe, fructe, biscuiți oreo sfărâmați, fulgi de ciocolată, sau orice vă doriți, în funcție de tipul de cheesecake pe care îl creați. Acesta ce vi-l scriu acum este unul simplu, cel de bază să spun așa. 

Scoateți tava cu biscuiții de la frigider și adăugați crema peste ei. Dacă doriți puteți pune bucăți de fructe pe marginea tăvii. Dați tava din nou la frigider.

Acum mai avem partea de sus. Eu am ales aici să folosesc afine congelate. Le-am lăsat la decongelat cu zahăr. Apoi le-am pus într-o tigaie și le-am fiert puțin, ca pentru dulceață. În paralel am pus la înmuiat gelatină (așa cum scrie pe plic) îi am incorporat-o în dulceața de afine. Scoateți tava din frigider și adăugați peste brânză dulceața creată. Atenție! Aceasta trebuie puțin lăsată să se răcească, să nu o turnați foarte fierbinte! Dar să aveți grijă să nu fie nici foarte rece că nu o mai puteți întinde.

Gata! Prăjitura este gata! O puneți la frigider pentru 2-3 ore și apoi se poate servi!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *