Clătite cu buline

Tiramisu cu căpșuni
iunie 15, 2020
Tort TRIO de ciocolată
iunie 20, 2020

Delicioasele clătite! Un desert ce este atât pe placul copiiilor, cât și al părinților. au nenumărate avantaje: se fac ușor, ingrediente puține, sunt bune și la micul dejun și ca desert dupa prânz, sunt bune și calde și reci, pot fi umplute cu multe tipuri de dulcețuri, ciocolată, brânză, fructe. WOW toate acestea le au CLĂTITELE! Hai la treabă atunci să le preparăm!

Azi mi-am propus să fac niște clătite mai deosebite. și anume, clatite cu buline. De ce? Ca să ies puțin din tiparul clasic. Sunt ușor de făcut si sunt drăguțe. Copiii s-au  bucurat când le-au văzut așa îmbulinate și le-au mâncat pe toate!

Pregătirea aluatului este simplă:

  1. Punem laptele călduț într-un vas încăpător peste care adăugăm apa minerală. Puteți face și fără apă. Eu aleg să o folosesc deoarece ies mai pufoase clătitele.
  2. Punem cele două ouă peste lapte și amestecăm bine cu un tel până se omogenizează complet. Adăugăm puțină sare și cele 3 linguri de ulei.
  3. Putem apoi făină, în ploaie și amestecăm în continuare cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Cantitatea de făină depinde de compoziția de aluat. Acesta trebuie să aibă textura unei smântâni nu foarte groase. Oricum, după ce faceți prima clătită vă puteți da seama dacă mai aveți nevoie să puneți sau nu făină.

Aluatul este gata! Luăm 2 linguri de aluat într-un bol și punem peste o lingură de cacao. De acesta vom avea nevoie când vom face bulinele.

Punem pe foc o tigaie la încins. Pentru prima clatită vom pune un strop de ulei în ea. Vom adăuga cu un polonic suficient aluat pentru a acoperi toată tigaia, însă nu trebuie să fie foarte groasă clătita. Luăm repede cu o linguriță aluat negru și picurăm peste aluatul alb din tigaie. Vom face diferi’i picuri sau alte forme dorite. Când e gata pe o parte, întoarcem clătita și o coacem si pe cealaltă parte. Repetăm procedeul cu toată compoziția de aluat!

Eu am ales să fac și cu și fără buline clătitele. Ca și umplutură am avut ciocolată, și branză. Prepararea cremei de brânză: o brânză de vaci stoarsă bine se amestecă cu un ou și cam 100-150 gr zahăr, în funcție de cât de dulce o doriți. Puneți adăuga coajă de lămâie sau chiar zeamă de lămâie pentru un gust de citrice. Se umplu clătitele și se așează pe o farfurie întinsă. Se pot servi calde sau chiar și reci. Sunt foarte gustoase!

Trebuie încercate!

Pofta bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *