Cornulețe delicioase în două culori

Brânzoici
mai 26, 2020
Clătite pufoase
mai 26, 2020

Bună! Astăzi am pregătit pentru voi o super rețetă de cornulețe în două culori! Cornulețe pufoase și super delicioase ce pot fi umplute cu ciocolată, gem, nucă, rahat sau orice altă umplutură vă doriți! Sunt ușor de făcut, iar dacă le încercați odată sigur veți mai face!

 

Timp de pragătire: 45min

Timp de dospire: 50 min

Timp de coacere: 20 min

 

Dificultate: medie

Primul lucru pe care îl facem este să preparăm o maia din drojdie, pe care o amestecăm până se omogenizează cu 2 linguri zahar, o lingură de făină și puțin lapte călduț. Lăsăm deoparte maiaua, iar până aceasta crește vom cerne făina într-un bol încăpător.  

În alt bol mixăm cele 4 ouă împreună cu uleiul si sarea până la omogenizare. Această compoziție o turnăm peste făină și începem să frământăm. Adăugăm treptat și laptele călduț și maiaua, care deja trebuie să își fi modificată volumul!

Frământăm aluatul până ni se dezlipește de mâini. Apoi îl împărțim în două bucăți egale. Una o lăsăm așa, iar în cealaltă adăugăm 3 linguri de cacao amestecată cu 2 linguri de ulei.

 

Vom avea practic două bile de aluat: unul alb și unul negru. Ambele vor fi puse la dospit aproximativ 50 min, sau până își dublează volumul.

 

Ingrediente:

Ultimele retete:

După ce aluatul a crescut, ne pregătim să facem cornulețele. Vom tăia cele două bucăți de aluat, în câte 8 bucăți fiecare. Vom lua o bucată de aluat negru și îl vom întinde cât de mult putem, apoi vom lua o bucată de aluat alb și o vom întinde tot așa. Vom așeza bucata de aluat alb peste cea neagră și le vom mai întinde puțin împreună, pentru a nu se dezlipi în timpul coacerii. Vom forma triunghiuri din acest aluat și vom umple cornulețele cu ce ne dorim. Si le vom așeza într-o tavă în care am pus foaie de copt. Dacă doriți să iasă mai mari și mai pufoase le mai puteți lăsa puțin în tavă să crească. La fel se procedează cu toate bucățile de aluat.

Când tava este pregătită se pune la cuptor pt 20 min, la temperatura de 180 grade.

Cât timp cornulețele stau la rumenit în cuptor, se prepară un sirop din apă și zahar (200ml apa și 100gr zahar). Prin acest sirop vor fi trecute cornulețele când se scot din cuptor, iar apoi se pot orna cu fulgi de nucă de cocos sau zahăr pudră!

Poftă Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *