Bună!
Azi gătim ceva bun de tot! Ce ziceți voi de niște Crispy de pui cu cartofi la cuptor? Cred că e un fel de mâncare ce sigur va trece de pe orice farfurie. Acești crispy se pot face în mai multe feluri, atât cu pesmet, cât și cu fulgi de porumb, atât picanți, cât și nepicanți în funcție de persoanele care sunt la masă.
Eu azi am ales să îi gătesc simplu, nepicanți și cu pesmet. Asta datorită faptului că am rămas fără fulgi de porumb! Așa se întâmplă cât copiii mânâncă cereale cu lapte fără să știe mama. Dar nu are nimic, rețetele se pot adapta.
Pasul 1. Vom spăla pieptul de pui și îl vom condimenta cu sare, iar apoi îl vom pune să stea aproximativ 30 min în lapte. Faptul că îl punem cu lapte îl va face mai gustos și mai fraged, iar în timpul prăjirii nu se va usca.
Pasul 2. Vom curața cartofii și îi vom tăia în 4 sau în 6 și îi vom pune într-o tavă tapetată cu hărtie de copt. Îi condimentăm cu sare, busuioc și ulei de măsline. Îi punem la cuptor pentru 50 min la temperatura de 220 grade.
Pasul 3. După ce puiul a stat la marinat în lapte ne punem să îl gătim. Vom pune pe o farfurie făină, iar pe alta pesmet. Din două ouă vom face o compoziție pentru a putea trece carnea prin ou. Vom bate spumă albușurile cu puțină sare. Apoi adăugăm și gălbenușurile și omogenizăm.
Pasul 4. Punem ulei la încins într-o tigaie. Apoi luăm câte o bucată de pui, o trecem prin făină-apoi ou-apoi pesmet și punem în tigaie la prăjit. Repetăm procedeul cu toate bucățile de pui.
Pasul 5. Vom întoarce o singură dată bucățile de pui pentru a se prăji și pe cealaltă parte. Când sunt gata le scoatem într-o sită pentru a se scurge de ulei sau pe servețel de hârtie. E alegerea voastră.
Pasul 6. Mai verificăm cartofii să vedem în ce stadiu sunt.
Pasul 7. După ce s-au răcit puțin bucățile de pui se pot rupe una să vedeți ce fragede și bune sunt.
Se pun catofi și bucăți de pui în farfurie și se servesc cu sos roșu sau alb, după preferințe. Merg foarte bine și cu salată de legume sau chiar cu murături. Practic se pot face în orice sezon!
Poftă bună!
Acest preparat se poate servi atât la prânz cât și la cină. De asemenea pute’i să vă surprindeți musafirii cu niște crispy delicioși. Sigur nu se vor supăra!