Deliciosul Spanac

Cheesecake cu afine
mai 27, 2020
Suc de soc – Socată
mai 29, 2020

Buna! Este primăvară, este sezonul verdețurilor și este un prilej bun să profităm la maxim de ele! Așa că, azi vă propun o rețetă de spanac! 

Eu am folosit spanac proaspăt, însă dacă nu aveți puteți și cu cel congelat să preparați această mâncare delicioasă și plină de vitamine!

În primul rând am spalat spanacul și l-am fiert 5 -7 minute. Apoi l-am scos din apă și l-am lăsat la scurs într-o sită, iar când s-a răcit suficient încât să poți lucra cu el l-am tocat. eu am preferat să îl tot cu un cuțin, pentru a rămânea bucățele de spanac micuțe, însă dacă doriți să iasă mai cremos și mai fin puteți să îl puneți în robotul de bucătărie.

Dacă folosiți spanac congelat, acela din pungă, nu mai aveți de făcut acest pas, deoarece este gata tocat.

După ce ați tocat spanacul, curățați 2-3 căței de usturoi și zdrobiții. apoi îi puneți într-o oală cu puțin ulei să se călească. Atenție, nu îi lăsați mult pentru că se pot arde și prind un gust amar. când s-a călit usturoiul puneți o lingură de făină peste și amestecați rapid să nu se prindă. Acest pas este optional, se poate face și fără făină. 

Apoi puneți spanacul și adăugați laptele câte puțin și amestecați continuu pentru a nu risca prinderea de oală. în funcție de cât de lichid doriți să fie spanacul, puneți lapte mai mult sau mai puțin.

După ce ați terminat de pus laptele puneți sare, piper după gust și lasați să fiarbă cam 10 minute la foc mic.. Să aveți mare grijă, să mai amestecați deoarece există riscul să se prindă de oală.

Spanacul este gata! Îl puteți servi gol, cu ouă ochi, cu o lingură de smantână, etc. Sunt mult variante de a servi acest delicios preparat! Eu am ales să îi pregătesc alături o bucată de piept de porc la cuptor!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *