Azi vom continua să postăm o rețetă trimisă de M.S. și anume Dulceață de coacăze negre. Zilele trecute am primit rețeta pentru Siropul de coacăze (vezi rețeta aici) un sirop ușor de făcut și plin de vitamine.
În rețeta de sirop, după ce fructele au stat 24 de ore cu zahăr, acestea au fost strecurate. Din suc s-a făcut sirop, iar din fructele rămase vom face dulceață! Este un lucru minunat că poți face două rețete din aceleași ingrediente.
Rețeta pentru dulceață – așa cum am primit-o este:
1kg de fructe se pun 24 de ore să stea cu zahăr, într-un vas acoperit. Zdrobim puțin fructele înainte. După trecerea timpului de 24 de ore, fructele se vor strecura printr-o sită, din suc facem sirop, iar ce rămâne vom pune într-o oală pentru dulceață.
Lăsăm fructele să fiarbă aproximativ 15 minute, amestecând din când în când în oală. Vom lua cu ajutorul unei linguri din dulceață pe o farfurie. Lăsăm puțin să se răcească, iar dacă aceasta se întărește este semn că a fiert destul. În funcție de cât de subțire sau groasă doriți să fie dulceața o mai puteți lăsa pe foc, însă mare grijă să nu se ardă!
Dulceața se va pune în borcane de sticlă și se vor acoperi cu un prosop pentru a se răci treptat, apoi depozitate în cămară până când vor fi servite!
Mulțumim pentru rețetă M.S.!
Dacă ai și tu o rețetă de dulceață sau orice alt fel de mâncare și dorești să îl afle și alte persoane, trimite-l și noi ți-l vom publica! Fă-ți rețetă vedetă!