Dacă până acuma am tot scris despre deserturi, m-am hotărât să scriu și despre mancare propriu-zisă. Nouă ne plac mult ficățeii de pui, așa că vă spun și vouă cum i-am pregătit.
Am ales ca și garnitură niște carfoti nature, simplu de făcut. Am curățat cartofii și i-am pus la fiert. Pentru ficăței, am tăiat ceapa și am pus-o la călit în puțin ulei. Am pus sare pe ceapă pentru că nu se arde, dar aveți totuși grijă de ea, să nu o uitați pe foc. Între timp am spălat bine ficățeii de pui și i-am curațat și tăiat bucăți mai mici. Apoi când ceapa a devenit sticloasă i-am adăugat peste și am pus și puțină apă (cât să nu se prindă de tigaie). Am tăiat și feliile de bacon în cubulețe mici și le-am pus peste ficăței., iar morcovii rondele și puși peste ficăței. Am adăugat sare, piper, busuioc (sau ce alte condimente mai doriți) și am lăsat să fiarbă la foc mediu. După ce au fiert cam 15 minute am adăugat sos de roșii. Eu am avut clasicul și deliciosul bulion făcut în casă. Puneți sos cât doriți. în funcție de preferințe, și mai lăsați să fiarbă la foc mic încă aproximativ 15 minute.
Cu siguranță până se termină ficățeii sunt gata și cartofii, pe care îi stoarceți de apă și îi puteți amesteca cu puțin unt, iar deasupra să puneți pătrunjel proaspăt.
E o masă copioasă, gustoasă și sănătoasă!
Poftă bună!