Griș cu lapte – Mic dejun

Cremă de zahăr ars
iunie 23, 2020
Rețetă pandișpan pentru diferite prajituri
iunie 29, 2020

Bună dimineața! 

Voi ce mâncați la micul dejun?

Ce le oferiți copiiilor voștri la micul dejun?

Care vă era vouă mâncarea preferată de dimineață?

Azi vă propun un mic dejun rapid de făgut și gustos! Sunt curioasă dacă există copil căruia să nu ii placă! Este vorba de Griș cu lapte!

Rețeta este foarte simplă, iar mie îmi place chiar și acum când deja nu mai sunt un copil. De la preparatul de bază poți să adaugi peste scorțișoară, carob, sirop, dulceață, fructe proaspete și așa îți poți crea de fiecare dată un alt fel de mic dejun!

Pasul 1. Punem laptele la fiert într-o oală mai înaltă.

Pasul 2. Când începe laptele să prindă crustă sus este semn că începe să fiarbă. Atunci vom pune grișul în ploaie și vom amesteca energic pentru a nu se face cocoloașe. Cantitatea de griș poate să difere de la tipul de griș ales la cum vă place preparatul final. Indicat este să nu puneți foarte mult griș, deoarece acesta când fierbe se umflă și se întărește. De asemenea, după ce îl puneți în farfurie, prin răcire el din nou se întărește.

Pasul 3. Puneți adăuga, dacă doriți și zahăr în griș, sau diverse arome: vanilie, lămâie, portocală, în funcție de preferințe.

Pasul 4. Turnați compoziția în farfurie și așezonați cu ce vă place. Eu am făcut de această dată cu scorțișoară și cu coacăze proaspete. Se poate pune și gem sau dulceață, carob, sau alte tipuri de fructe, în funcție de preferințe.

Vă doresc poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *