Bună!
Pentru că azi am fost într-o mini-excursie prin pădure și am găsit câțiva hribi am zis că trebuie să îi gătesc neapărat. Anul acesta au fost din belșug ciuperci în pădure. Am mai fost de câteva ori la cules, însă acelea le-am fiert și le-am pus în congelator pentru când voi face zacustă. Voi reveni cu rețeta la momentul potrivit.
Hribii de azi îi voi găti simplu, trași la tigaie în unt și peste pusă zeamă de lămaie! Un deliciu! Sunt o garnitură gustoasă și foarte potrivită pentru carne, sau se pot servi cu mămăligă, dar și ei așa simpli cu o felie de pâine prăjită sunt delicioși.
Cum pregătim acește ciuperci atât de frumoase și gustoase?
1. Curățăm hribii de pământ și cu ajutorul unui cuțit le radem ușor coada. Nu apăsați tare, se va lua un strat subțire de pe codiță doar.
2. După ce am curațat toate ciupercile, le băgăm sub un jet de apă rece. Nu le vom lăsa în apă deoarece acestea absorb repede apa și nu ne dorim acest lucru.
3. Îi vom rupe fâșii cu mâna. Este păcat să îi tăiem cu cuțitul aceștia fiind atât de cruzi și buni.
4. Vom pune la topit untul într-o tigaie mai mare. Focul să fie mediu spre mare. Când untul este topit punem hribii și amestecăm continuu.
5. Vei vedea că în câteva minute vor primii o culoare auriu maronie, așa trebuie să se facă. Atunci vom pune peste usturoiul zdrobit și vom continua să amestecăm.
6. După alte 2-3 minute punem peste sare și zeama de lămâie, amestecăm și gata! Hrbii sunt gata de servit!
Vă urez Poftă bună la hribi!
Îi puteți servi la și garnitură, cu mămăligă, sau cei mai buni sunt așa calzi cu o felie de pâine prajită!
Tu i-ai încercat?