Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Mic-dejun Omletă cu șuncă și ciuperci
iulie 26, 2020
Pizza Chec -Un alt fel de Pizza
august 1, 2020

Bună!

Ce bunătăți vă place vouă să gătiți? Eu de multe ori prefer să fac mâncăruri simple și gustoase, care știu că sunt savurate de mofturoșii mei. Când zic mofturoși mă refer la copii, care refuză anumite feluri de mâncare. La început eram panicată, însă am înțeles că majoritatea copiiilor au preferințe la mancare sau feluri care nu le mânâncă nici decum. Dar sper că odată cu trecerea timpului, vor crește și vor înțelege că ce face mami de mâncare este bun, chiar foarte bun pentru ei. Până atunci, gătim ce poftesc și ei.

Așa am hotărât să pregătesc Iahnie de fasole cu ciolan afumat! Cum să nu îi placă acest preparat? Este foarte bun, ușor de făcut, iar fasolea conține foarte mult fier, așadar e numai bună pentru toți membrii familiei.

Pasul 1. 

Pentru a scurta mult timpul de fierbere al fasolei, este bine ca aceasta să fie lăsată în apă peste noapte. Eu am folosit fasole galbenă, din aceea ce se găsește la oamenii de la țară. În supermarket nu veți găsi acest soi de fasole.

Pasul 2. 

Vom pune fasolea în oala sub presiune (dacă nu aveți este bună orice oală mai încăpătoare, la care să aveți și capac). Vom pune peste morcovii și bucata întreagă de ciolan afumat. Apoi puenm apă până trece bine peste carne.

Pasul 3. 

Adăugăm sare și punem pe foc. Vom lăsa, la foc mediu până începe să fiarbă, apoi vom da focul la mic și lăsăm oala pe foc pentru 30-35 min. Dacă uitați să puneți fasolea în apă cu câteva ore înainte, atunci o lăsați mai mult să fiarbă, spre o oră. Când e gata, depresurizăm oala sub presiune încep, sau o punem sub jet de apă rece înainte de a o deschide.

Pasul 4.

Scoatem ciolanul pe o farfurie pentru a-l putea porționa, iar fasolea și morcovii îi transferăm  într-o altă oală. Vom pune și puțină zeamă. Tăiem bucăți mici carnea și o punem peste fasole și punem totul din nou pe foc. Adăugăm sos de roșii și unul-doi căței de usturoi și lăsăm să fiarbă încet cam 10 minute. 

Pasul 5. 

Adăugăm frunze de pătrunjel și țelină pentru un gust mai bun mâncării și o culoare verde frumoasă! Iahnia noastră de fasole cu ciolan afumat este gata!

Așezăm în farfurie și servim aceast fel de mâncare fie la prânz, fie la cină! Este o masă copioasă și foarte gustoasă! Se poate servi cu salată de ceapă! 

Ți-am făcut și ție poftă? Încearcă rețeta și zi-mi cum ți se pare!

Nouă ne-a plăcut mult! A trecut foarte repede și cu siguranță o vor face cât de curând iar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *