Mămăligă cu sos de gălbiori cu usturoi

Gălbiori cu sos de smântână și usturoi
august 3, 2020
Rețetă de castraveți murați cu morcovi și ceapă
august 9, 2020

Bună! După ce v-am prezentat rețeta de Gălbiori cu sos de smântână și usturoi, azi vă propun o rețetă de Mămăligă cu sos de gălbiori. Mămăliga este un fel de mâncare ce se poate servi ca fel principal, asezonată cu brânză și smântână, foarte simplu și gustos, sau poate fi servită ca și garnitură. Așa va fi și în rețeta noastră de azi – o garnitură simplă pentru niște ciuperci de pădure – gălbiori.

Am ales să gătesc mămăligă pentru acest sos de gălbiori deoarece le place mult copiiilor mei. Îmi place că reusesc să le gătesc zilnic, feluri de mâncare simple, ce nu necesită mult timp de gătire, dar care sunt făcute în casă!

Rețeta de gălbiori o găsiți aici. Puteți folosi atât gălbiori proaspeți, dar și din congelator. Pentru cei din congelator, să îi lăsați să de dezghețe bine și îi mai spalați odată înainte de a-i folosi.

Pasul 1. Preparăm mămăliga pentru mămăligă cu sos de gălbiori

Vom pune apă la fiert într-o oală. Adăugăm sare în apă. Când atinge punctul de fierbere vom începe să turnăm în ploaie făina de mălai și amestecăm energic cu un tel pentru a nu se face cocoloașe.

Pasul 2. Fierbem mămăliga

Aveți grijă să nu turnați prea multă făină dintr-o dată, deoarece aceasta prin fierbere se va îngroșa. De asemenea când puneți mămăliga în farfurie, când se răcește aceasta se mai întărește. Mămăliga trebuie să o lăsați la fiert aprox 15 minute pentru a nu rămâne mălaiul crud. Puteți dacă doriți să puneți și puțin unt în ea pentru a fi mai cremoasă.

Pasul 3. Asamblăm farfuria.

Vom pune o formă rotundă în mijlocul unei farfurii. Punem apoi mămăligă pe lângă formă. Scoatem forma, iar în locul unde a fost aceasta vom turna sosul de gălbiori cu smântână și usturoi.

Mămăliga cu sos de gălbiori se poate servi la prânz, dar cel mai bine merge la cină!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *