Melci cu brânză

Clătite pufoase
mai 26, 2020
Cheesecake cu afine
mai 27, 2020

Bună! Eu ador deserturile cu brânză, așa că azi v-am pregătit un nou deliciu cu acest minunat preparat, și anume: melci cu brânză dulce!

Rețeta de aluat este aceeași ca și la Brânzoici. Practic puteți dintr-un singur aluat să preparați și delicioasele brânzoici și acești melci gustoși!

Timp de pragătire: 45min

Timp de dospire: 50 min

Timp de coacere: 20 min

Dificultate: medie

Primul lucru pe care îl facem este să preparăm o maia din drojdie, pe care o amestecăm până se omogenizează cu 2 linguri zahar, o lingură de făină și puțin lapte călduț. Lăsăm deoparte maiaua, iar până aceasta crește vom cerne făina într-un bol încăpător.  

În alt bol mixăm cele 4 ouă împreună cu uleiul si sarea până la omogenizare. Această compoziție o turnăm peste făină și începem să frământăm. Adăugăm treptat și laptele călduț și maiaua, care deja trebuie să își fi modificată volumul!

Frământăm aluatul până ni se dezlipește de mâini, iar apoi îl punem la dospit pentru aproximativ 40 min, sau până își dublează volumul. 

Prepararea umpluturii. Dacă dorim să punem și stafide, ar fi bine ca acestea să stea la hidratat cât timp aluatul este la dospit. Vor fi mai suculente și nu se vor usca în cuptor. Brânza de vaci o amestecăm cu zahărul și cu oul și albușul până se omogenizează. Adăugăm și iaurtul și grișul și amestecăm din nou. La final scurgem stafidele de apă și le punem peste brânză.

Ingrediente:

Ultimele retete:

Luăm aluatul de la dospit și întindem pe masa de lucru într-o formă pătrată, nu foarte subțire (ca de cozonac). Dacă facem doar melci, putem împărți aluatul cam în 4 bucăți. Dacă doriți să faceți și brânzoici din acest aluat faceți întâi din acelea și apoi melci.

După ce avem aluatul întins, punem brânză pe toată suprafața acestuia și începem să rulăm ca la ruladă. Ne va ieși ca un baton. Apoi cu ajutorul unui cuțit, tăiem bucăți din aluat cam de două degete și așezăm, foarte important, cu partea unde am tăiat pe tava ce urmează să fie introdusă la cuptor. Atenție, pe tavă să puneți hârtie de copt! Apoi tăiați încă un melcișor și tot așa până e gata batonul.

Pregătiți cuptorul la 180gr, până acesta se încălzește melcii cu brânză stau în tava și mai cresc puțin, vor deveni mai pufoși.

Înainte de a le pune în cuptor, se vor unge pe deasupra cu gălbenuș de ou (de aceea în brânză am pus doar albuș) care este amestecat cu o lingură de lapte. Acest procedeu împiedică uscarea în timpul coacerii.

Se țin la copt cam 30-35 min la 180 gr (se verifică după 30 min să nu se ardă). Când îi scoate-ti afară îi acoperiți cu un prosop pentru a rămâne cât mai mult timp calzi și pufoși!

Poftă bună! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *