Bună dimineața!
Voi ce gătiți deobicei la micul dejun? Știți că se spune că este cea mai importantă masă a zilei? Ea ne dă energia de care avem nevoie pentru a începe o zi în forță! Trebuie să fie consistentă, copioasă, dar și sănătoasă pentru a putea face tot ceea ce ne-am planificat!
Nu sări niciodată peste micul dejun! Învață-i de mici și pe copiii tăi să ia micul dejun! Mâncați împreună! E un lucru foarte bun și veți vedea când vor crește că își vor aminti de mesele de dimineață luate împreună cu părinții. Poate prânzul sau cina nu veți reuși să le serviți deodată cu ei, dar măcar micul dejun. Cel puțin în weekend-uri profitați și gătiți împreună cu ei și luați masa de dimineață în familie!
Pentru această dimineață vă propun o Omletă pufoasă cu șuncă și ciuperci, peste care am pus brânză de burduf pentru a se topi.
Am făcut o singură omletă, din mai multe ouă pentru toată familia, însă dacă doriți, puteți adapta rețeta în funcție de numărul de persoane de la masă.
Începem pregătirea omletei.
Pasul 1. Vom tăia bucăți mici kaiser-ul și îl vom pune în tigaie la prăjit. Am ales Kaiser, deoarece conține puțină grăsime, care se va topi în timp ce se prăjește. Nu am pus deloc ulei în tigaie. Vom lăsa la foc mic spre mediu și amestecăm din când în când.
Pasul 2. Tăiem ciupercile bucăți mici și le punem peste kaiser în tigaie. Acoperim cu un capac pentru a se prepara mai bine.
Pasul 3. Pregătim ouăle pentru omletă. Le spargem toate într-un bol mai încăpător, punem sare și le batem cu tel-ul. Vom adăuga și puțin lapte pentru ca omleta noastră să iasă pufoasă. Eu am folosit ouă de la găini crescute la curte, de acolo și acea culoare galbenă a omletei. Este posibil ca folosind ouă cumpărate din supermarket, să nu aveți aceeași nuanță.
Pasul 4. Turnăm compoziția de ou peste kaiser și ciuperci, dăm la foc mic și acoperim cu un capac tigaia. Faptul că o lăsăm la foc mic și acoperită, nu mai necesită întoarcerea omletei de pe o parte pe alta, sau amestecarea ei. Aceasta se va găti așa.
Pasul 5. Se vede în poza cum arată omleta noastră! A crescut puțin și e foarte pufoasă! Vom adăuga bucăți de brânză de burduf deasupra și o mai lăsăm puțin în tigaie cu capacul pe ea, dar putem opri focul. Acest lucru îl facem pentru ca brânza să se topească.
Omleta noastră e gata! Am tăiat-o în două și am servit-o alături de brânză mozzarella și castraveți proaspeți! Merge foarte bine cu o felie de pâine prăjită!
Vă urez Poftă bună! Și spor în toate după un asemenea mic-dejun!