Mușchiuleț de porc cu crustă aromată

Cheesecake la cuptor cu sos de caramel
august 12, 2020
Gomboți cu brânză fierți și crustă de pesmet
august 17, 2020

Bună! Rețeta Mușchiuleț de porc la cuptor cu crustă este excelentă atunci când vrei să pregătești ceva foarte gustos și totodată într-un timp scurt. Dacă ești în întârziere cu pregătirea mesei pentru familie sau dacă ai invitați la masă pe ultima sută de metri, fă rapid această rețetă! Mușchiulețul de porc este o carne slabă, dar nemaipomenit de gustoasă atunci când o gătești așa cum se cuvine. Iar dacă alegi să îl faci la cuptor îmbrăcat în ierburi aromatice, sigur nu dai greș!

Acest tip de carne merge foarte bine cu o salată, dar la fel de bine merge și cu alte tipuri de garnituri. Eu am ales să îl combin cu un orez cu legume și șofran pentru a le satisface poftele băieților mei. Pentru mine am pregătit și o salată. Așa e când ai mofturoși la masă, alegi ce își doresc ei să mânânce.

Pasul 1. Marinăm mușchiulețul de porc

Vom avea nevoie de o bucată de mușchiuleț de porc, pe care îl vom curăța de pielița aceea albă ce o are deasupra, iar apoi îl vom marina cu:

  • un cățel de usturoi pisat
  • rozmarin mărunțit
  • o linguriță boia dulce
  • o linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • o linguriță zahăr

Aceste toate ingrediente le vom amesteca și vom unge carnea cu ele. Vom lăsa apoi bucata de carne să se marineze aproximativ 30 minute.

Pasul 2. Rumenim puțin mușchiulețul de porc

După ce mușchiulețul a stat puțin cu condimentele, încingem cuptorul la 200 gr.

Punem într-o tigaie (sau tavă) o lingură de ulei și rumenim bucata de carne pe toate părțile, pe aragaz. 

Apoi introducem tigaia (tava) la cuptorul deja încălzit pentru 6-7 minute la 200 grade.

Pasul 3. Preparăm crusta pentru mușchiuleț

În timp ce mușchiulețul de porc stă la cuptor, noi vom pregări ingredientele pentru crustă.

Avem nevoie de:

  • pătrunjel frunze (uscat sau verde, cum aveți)
  • rozmarin
  • busuioc (sau alte plante aromatice, după preferință)
  • parmezan ras fin
  • un cățel de usturoi pisat
  • o lingură cu vârf de pesmet
  • sare

Toate acestea se vor pune într-un blender și se vor amesteca, sau dacă nu aveți, se pot amesteca bine și cu o lingură.

Când s-au terminat cele 7 minute la cuptor, vom scoate cu grijă tava și vom unge, cu ajutorul unei pensule, mușchiulețul de porc, pe toată părțile cu muștar. 

Apoi, în amestecul pentru crustă vom adăuga o lingură de ulei de măsline, iar după vom tăvăli bucata de carne prin amestec, și o vom pune din nou în tavă.

Pasul 4. Servirea mesei

După ce îmbrăcăm mușchiulețul de porc cu crusta îl vom mai pune la cuptor pentru 10-12 minute. Apoi îl scoatem și îl acoperim cu o folie de aluminiu pentru aproximativ 10 minute, pentru ca aromele să se pătrundă în toată carnea.

Apoi se va servi! Tăiat felii și servit cu salată, orez, cartofi sau orice altă garnitură vă doriți.

Eu am făcut un orez simplu cu morcovi și sofran pentru că acesta le place copiiilor.

Vă urez poftă bună!

Este foarte ușor de gătim această bucată de carne! Și foarte foarte gustoasă! Merită să încercați rețeta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *