Negresă de post – gata în doar 10 minute

Gomboți cu brânză fierți și crustă de pesmet
august 17, 2020
O portie delicioasa de Lasagnea
Lasagnea delicioasă – rețetă din Italia
august 27, 2020

Bună! Știu că nu suntem într-o perioadă de post acum, dar această rețetă de Negresă de post este foarte ușor de făcut, cu puține ingrediente și foarte rapidă! În doar 10 minute compoziția este gata de pus la cuptor.

Cu toții ne dorim să pregătim ceva bun pentru cei dragi, însă timpul parcă este tot mai scurt și de multe ori renunțăm. Eu mi-am propus să vă scriu aici rețete simple, ușor de preparat și care nu necesită timp mare de stat prin bucătărie. Mai mult decât atât, la multe dintre rețetele pe care le postez mă ajută și băiatul cel mare, care acum are 4 ani. Așa că…. sunt chiar simplu de făcut!

Haideți să începem să preparăm Negresă de post! Se numește așa pentru că nu conține ouă sau lapte, dar gustul este foarte bun!

Pasul 1. Cântărim Îngredientele pentru Negresă

Vom avea nevoie de 300 gr făină albă, pe care o vom cerne într-un bol încăpător. 

Apoi vom pune cele 40 gr cacao peste făină, certnute și acestea.

Punem și lingurița de bicarbonat și amestecăm toate ingredientele cu ajutorul unei linguri

Pasul 2. Adăugăm restul de ingrediente pentru Negresă de post

Vom adăuga 180 gr zahăr și vom amesteca din nou. Apoi vom măsura 160 ml ulei, pe care îl vom turna în fir subțire peste compoziție și amestecăm cu ajutorul unui tel în formă de pară.

După ce terminăm cu uleiul, vom pune și apa, tot aza în fir subțire și amestecăm să nu se facă cocoloașe. 

La sfârșit punem și sarea și lingura de oțet.

Oțetul va intra în reacție cu bicarbonatul pus la început, și asta va face ca prajitura să crească. Dacă doriți puteți în loc de bicarbonat și oțet să puneți clasicul Praf de copt.

Totodată este bine ca apa să nu fie foarte rece atunci când o puneți peste celelalte ingrediente.

Pasul 3. Cum putem îmbunătății Negresa

Practic acum aluatul pentru Negresa de post ar fi gata! Dar îl puteți îmbunătății adăugând în el diferite fructe.

Eu am ales să adaug merișoare și nucă zdrobită bucăți mai mici (nu măcinată). Se mai pot adăuga stafide, coji uscate si hidratate de portocală, sau alte oleaginoase sau fructe uscate mici. În funcție de preferințe. Totuși să nu puneți cantități mari deoarece nu va mai crește prăjitura.

După ce am adăugat și ingredientele opționale, punem aluatul într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Este bine ca tava să fie cât mai mică și mai înaltă, pentru că nu avem multă compoziție.

Apoi punem tava la cuptorul pre-încălzit la 180 grade, pentru 30 minute.

Pasul 4. Glazura și ne pregătim să mâncăm!

După expirarea timpului la cuptor, vom verifica cu ajutorul unei scobitori dacă mai sunt necesare minute suplimentare sau nu. Când prăjitura e gata, o scoatem din cuptor, dar o mai lăsăm în tavă cam 10-15 minute să se răcească. Dacă ve-ți încerca să o scoateți așa fierbinte riscați să vi se rupă. 

Deasupra puteți pune glazură de ciocolată și fulgi de cocos, sau orice altceva doriți.

Apoi se va porționa și se va servi!

O prăjitură rapidă și gustoasă! 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *