BunăÎ Azi mi s-a făcut o poftă de paste. Nu am mai mâncat de ceva timp paste cu sos alb și m-am hotărât să le gătesc azi!
De ce îmi place să fac paste? Sunt foarte ușor de făcut, până fierbe apa și pastele, faci rapid un sos și gata! Ai o mâncare super bună, gustoasă și sățioasă pe masă. Și cam tuturor le plac pastele, așa că nu dai greș nici când ai musafiri cu ele.
Poți să le gâtești cu sos alb, sos roșu, sos pesto, simple cu usturoi și ulei, toate tipurile sunt delicioase!
Azi am să vă preșint rețeta mea de Paste cu pui și ciuperci!
Primul lucru pe care îl facem este să punem într-o oală încăpătoare apă la fiert (pentru paste).
Curățăm usturoiul și îl punem la călit la foc mic, între timp curătăm pieptul de pui și îl tăiem fâșii sau buculețe, cum doriți. Când ați tăiat tot pieptul de pui îl puneți peste usturoi la călit. Amestecați din când în când pentru a se putea face pe toate părțile. Când ați întors pe toate părțile puiul adăugați și ciupercile. Eu de această dacă am folosit ciuperci din soiul Gălbiori (din aceea am avut la congelator), însă se pot pune și champignon sau hribi. Acoperiți totul cu un capac și lasați cam 10 min să se gătească. Având în vedere că ciupercile mele au fost de a congelator, acestea au lăsat puțină apă, și practic s-au fiert acolo în tigaie. Dacă aveți ciuperci proaspete să aveți grijă să nu se ardă, le mai verificați.
După aproximativ 10 minute verificați sos-ul, mai amestecați în el și adăugați sare, piper, busuioc, sau ce alte condimente vă mai plac. Cel mai probabil până în acest moment a început să fiarbă și apa pentru paste. Așa că, le puneți în apă și urmați instrucțiunile de pe ambalaj cu privire la timpul de fierbere. Este foarte important să respectați timpul de fierbere, deoarece, fierte prea mult devin prea moi și se fac terci.
Peste sos adăugați acum și smântăna. În funcție de ce tip de smântână aveți, puteți să adaugați, sau nu, în ea (înainte de a fi pusă peste paste) o lingură de făină. Acest lucru face sosul să devină mai gros. Mai lăsați să fiarbă tot sosul până sunt gata și pastele de fiert. Opțional puteți pune în sos (dacă va place) și frunze verzi de pătrujel.
Când sunt fierte, pastele vor fi puse într-o strecurătoare, iar apoi adăugate peste sos.
Se vor servi cu sau fără parmezan deasupra, calde! Sunt delicioase!
Potă bună!