Sirop de coacăze negre

Băutură răcoritoare pe timp de vară
iulie 2, 2020
Dulceață de coacăze negre
iulie 3, 2020

Azi am primit din nouă o rețetă din partea unei cititoare! Se pare că sezonul siropurilor și al dulcețurilor este pe cale să înceapă! Vă aștept cu cât mai multe rețete delicioase pe care să ni le trimiteți. Noi le vom posta, iar așa le veți putea avea ori de câte ori cineva vă va întreba de ele!

Azi este despre Sirop! Și anume siropul de coacăze foarte bun și delicios, dar mai ales plin de vitamine! Coacăzele negre conțin o sursă importantă de vitamine, calciu, fier, magneziu și sunt foarte bune pentru sistemul nostru digestiv. Deoarece fructele acestea sunt de sezon, putem să le păstrăm pentru iarnă în mai multe moduri: 

1. proaspete, în caserole la congelator;

2. în sirop, așa cum vă voi detalia imediat rețeta;

3. într-o delicioasă dulceață, rețetă pe care o veți găsi aici.

Pentru a face un sirop aveți nevoie de doar două ingrediente: fructe și zahăr!

Rețeta primită este următoarea:

1 kg de fructe, coacăze în cazul nostru, se curăță de codițe, se spală și se pun într-o oală încăpătoare. Se zdrobesc puțin fructele după care, se toarnă 1kg de zahăr peste ele. Se amestecă puțin și se lasă 24 de ore în acel vas, pe care îl acoperim cu un capac.

A doua zi vom vedea că deja fructele au lăsat multă zeamă. Vom strecura sucul format cu ajutorul unei site, și vom apăsa puțin pe fructe pentru a ieși cât mai mult suc din ele. 

 

Sucul rezultat îl vom pune la fiert pentru aproximativ 10-15 minute. Durata de fierbere este în funcție de cât de gros doriți să iasă siropul. Apoi opriți focul și turnați siropul în sticle! Acest sirop se va putea servi cu apă, atât minerală cât și plată, dar este foarte bun și pentru a însiropa blaturile pentru torturi.

Este atât de simplu să creezi bunătăți din fructe!

Mulțumim pentru rețetă M.S. și vă mai așteptăm și cu alte rețete de bunătăți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *