Bună! Tuturor cred că le place supa de pui. Fie ea cu găluște sau cu tăieței. Este pentru mulți supa copilăriei, pe care o mâncai cu atâta poftă cel mai probabil la bunici. Azi am să vă spun cum prepar eu acesată supă, cu găluște mari și pufoase! Supa in sine este simplu de făcut, dar voi scrie și rețeta de găluște.
Pentru început vom spala bucățile de pui. Este de preferat pui de curte dacă aveți, pentru că dă un gust foarte bun supei. Dacă nu aveți, puneți și din magazin.
Curățăm și legumele: o ceapă, morvoci și patrunjel redăcină. Le punem toate la fiert într-o oală mai mare. Eu am folosit o oală sub presiune pentru că am avut pui de curte și se fierbe mai bine carnea acolo. Am pus și carnea, am pus puțină sare și am dat totul la foc mediu. Fiind oală sub presiune am pus capacul. Când am auzit că începe să fiarbă am dat focul la mic. Acesta este un mic secret! Supa de pui se fierbe la foc mic pentru a nu se tulbura!
Avantajul folosirii unei oale sub preziune este că vor fierbe mai repede atât carnea, cât și legumele. După aproximativ 20 de minute supa este gata. Vom opri focul și vom lăsa puțin să se răcească pentru a putea deschide oala. Vom scoate legumele și carnea într-un castron, iar supa o vom strecura într-o altă oală. Apoi morcovii și patrunjelul îi vom pune din nou în supă.
Supa are o culoare galbenă datorită cărnii de pui! Dacă aceasta este de curte ea este mai galbenă. Dacă vei folosi pui cumpărat din magazin, supa va fi mai albă la culoare.
Vom prepara acum găluștele. Eu am folosit două ouă mai mici. Am separat albușurile de gălbenușuri.
Albușurile, în care am pus puțină sare, le-am bătut spumă cu ajutorul unei furculițe. Când a fost destul de tare spuma am adăugat și gălbenușurile și am continuat să amestec până la omogenizare. Și aici culoarea galbenă este dată de faptul că am folosit ouă de casă. Pentru ca găluștele să iasă pufoase trebuie albușul să fie bătut bine bine spumă. Nu vom adăuga nici un agent de creștere!
Punem oala cu supă pe foc să fiarbă, la foc mic, pentru a putea pune găluștele în ea.
Adăugăm apoi griș, în ploaie amestecând continuu cu furculița. Trebuie să avem grijă deoarece compoziția trebuie să fie mai mult moale decât tare. De ce? Pentru că grișul dacă stă puțin se umflă, iar dacă punem prea mult griș găluștele vor fi tari și nu vor crește. Compoziția trebuie sa stea în furculița astfel încât să nu curgă. Luăm apoi cu furculița compoziție și punem în supă. Supa trebuie să fiarbă atunci când punem găluștele, pentru ca acestea să înceapă să crească direct! Însă, nu uitați, focul trebuie s fie dat la mic pentru a nu se tulbura supa.
După ce am terminat de pus toate găluștele vom mai lăsa să fiarbă până se umflă toate, și le vom întoarce pe cealaltă parte, apoi mai lăsăm să fiarbă 2-3- minute.