Tiramisu cu căpșuni

Paste cu pui și ciuperci
iunie 11, 2020
Clătite cu buline
iunie 17, 2020

Sezonul fructelor e aici! E bine să profităm de ele din plin. Sunt atât de gustoase și mai ales foarte sănătoase. În această perioadă au apărut deja căpșunele (nu cele de seră), cireșele, coacăzele, fructe pline de vitamine!

După ce te saturi de mâncat fructe, poți să faci dulceață din ele, sirop, sau chiar prăjituri!

Eu am ales să fac un Tiramisu, dar de data aceasta cu căpșuni și însiropat cu sirop de căpșuni, nu cu cafea. E super delicios!!! 

Avem nevoie de pișcoturi, pe care trebuie să le însiropăm. Așa că primul lucru, punem apă la fiert, cam 200ml cu puțin zahăr și sirop de căspuni. Puteți adăuga ce sirop doriți, în funcție de preferințe După ce se topește zahărul stingeți focul și lăsați să se răcească siporul nou creat.

Ne punem să facem crema. Întâi vom face o frișcă din smântână și zahăr. Batem smântâna cu zahărul la viteză mică. Zahărul îl adăugăm treptat pentru a nu se tăia frisca și de-asemenea în funcție de cât de dulce vrem să fie. Dacă nu doriți să faceți friscă în casă, puteți folosi și din aceea din comerț, la cutie. După adăugați o cutie de Mascarpone peste frisca batută și amestecați din nou până la omogenizare.

Crema puteți să o lăsați așa sau puneți adăuga și fructe în ea. Eu am ales să pun și căpșuni pentru un gust mai bun și o culoare rozalie. Am ales căpșuni ce erau mai coapte, pentru a se putea mixa mai ușor și pentru a lăsa „suc” mai mult. 

Siropul e gata, crema e gata! Urmează asamblarea prâjiturii!

Luăm câte un pișcot, îl trecem repede prin sirop și îl așezăm în tavă. Nu trebuie ținut în sirop, deoarece el își ia foarte repede sucul de aoclo. Iar dacă stă prea mult se va rupe și nu îl mai putem folosi. Umplem cu un strat de pișcoturi toată tava.

După ce avem primul strat de pișcoturi pus, adăugăm jumatate din cremă peste ele. Apoi mai punem încă un strat de pișcoturi și cealaltă jumătate de cremă. Deasupra ornăm cu căpșuni. Eu am ales să pun și câteva coacăze roșii, foarte bune și gustoase. 

Prăjitura de pune la rece pentru 2-3 ore înainte de servire. Ar fi bine chiar peste noapte dacă rezistați tentației. Pișcoturile se vor însiropa și vor deveni mult mai bune a doua zi!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *