Bună! O nouă rețetă de toamnă foarte gustoasă vreau să o prezint azi. Este vorba de un Tort delicios – Tort cu mere răsturnate! Am ales să fac această rețetă după ce am primit câteva mere direct din copac! Sunt atât de delicioase aceste mere. Nu sunt ele cele mai aspectoase pe exterior, însă gustul lor nu se compară cu nici un măr cumpărat din magazin! Vă îndemn, dacă știți pe cineva care are mere să mergeți să cumpărați de la ei! Merită!
Pentru început va trebui să alegem merele pentru prăjitură. Și le vom curăța de coajă.
Eu am ales să fac prăjitura într-o tavă dreptunghilară, însă, la fel de bine puteți să o faceți într-o tavă rotundă, ca de tort.
De ce are acest titlu? Pentru că vom pune merele în tavă, peste vo pune un blat de pandișpan, iar când sunt gata, le vom scoate din cuptor și vom răsturna tava. O prăjitură ușor de făcut și foarte gustoasă.
După ce curățăm merele de coajă, trebuie să le curățăm și de cotor. Eu am ales să le tai în două și să curăț așa. Mi-a fost mai simplu. Dacă doriți, puteți să curățați merele fără să le tăiați, scobind mijlocul. După ce am terminat de curățat toate merele, le-am pus într-o tavă. Am umplut fiecare mijloc de măr cu dulceață. Am ales de data aceasta o dulceață de afine, făcută în casă. Apoi am presărat o lingură de zahăr peste mere.
Vom pune tava cu merele la cuptor pentru 25minute la o temperatură de 200 grade. Merele se vom înnuia, și totodată carameliza datorită zahărului. Vor prinde un gust foarte bun.
Rețeta este ușoasă. Batem albușurile de la 5 ouă spumă, apoi adăugăm 10 linguri de zahăr și mixăm în continuare. Apoi adăugăm galbenușurile, făina și praful de copt. Mixăm totul încă 5 minute. Rețeta detaliată pentru pandișpan o găsiți aici.
Când merele din cuptor s-au copt, scoatem tava cu grijă și turnăm aluatul de pandișpan peste merele fierbinți. Punem iar la cuptor pentru 35minute la 180 grade. Când timpul s-a scurs, scoatem tava afară și lasăm puțin să se răcească, apoi răsturnăm tava într-o alta curată, unde va rămâne tortul.
Și pentru că vroiam să arate ca un tort, am făcut repede o cremă albă deasupra. Am mixat 3 linguri smântână cu o lingură de zahăr, pentru a face o frișcă, iar apoi am pus și o cutie de Mascarpone. Am întins crema peste tort și am tăiat-o pentru a putea fi servită! Este mai bună rece, dar nu am mai avut răbdare. Miroasea prea bine pentru a nu gusta din ea! Puteți, în funcție de preferințe să o pudrați cu cacao sau scorțișoară.
Poftă bună!