Azi am primit o nouă rețetă de la o persoană care urmărește pagina Creioane Colorate! Multumim mult și aștept cât mai multe rețete de la voi!
Fie că e o rețetă simplă, fie că e mai complicată, dacă ție îți place, fă-o cunoscută!
Tort Regina Victoria cu dulceață de căpșuni! – dacă tot a fost sezonul căpșunilor și am pregătit deja delicioasa dulceață, putem deja să mergem la depozitul din cămară și să o gustăm. Cum altfel decât într-o prăjitură regină!
Pașii pentru acest desert, așa cum sunt ei prezentați de Raluca P. sunt următorii:
Pasul 1. Vom porni cuptorul pentru a fi cald atunci când punem blatul la copt. Temperatura va fi de 180 grade la programul fără ventilație și 160 grade la cel cu ventilație. În funcție de ce cuptor aveți. La cel pe gaz, la foc mediu spre mic.
Pasul 2. Se cerne făina cu praful de copt într-un vas și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat. Se amestecă totul cu mixerul până la omogenizare. Se toarnă blatul în doua tăvi de tort, practic împărțim aluatul în două. Dacă aveți doar o tavă, veți pune în ea jumatate de cantitate, restul rămâne în bol. Înainte vom pune în tavă foaie de copt. Punem tava la cuptor 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a știi dacă e gata.
Pasul 3. Când unul din blaturi e gata, îl scoatem afară, îl lăsăm puțin să se răcească și abia apoi îl scoatem din formă. Punem blatul al doilea la cuptor. Aveți grijă, al doilea e posibil să fie gata mai repede.
Pasul 4. Pregătim crema din frișcă. Vom mixa smântâna pentru frișcă cu zahărul până cand devine o cremă densă. Aveți grijă, la început mixați la viteză mică, crescând treptat viteza pentru a nu se tăia crema.
Pasul 5. Asamblarea prăjiturii: Se va întinde dulceața pe unul din blaturi. Apoi se va pune frișca peste dulceață și al doilea blat peste frișcă. Tortul se va decora cu zahăr pudră. dacă doriți puteți însiropa blaturile înainte de a pune dulceață.
Prajitura este gata! Timpul de pregătire este cam 15 minute, doar la cuptor ce trebuie să stea mai mult. Dar Merită! Gustul este foarte bun, fiind o prajitură ușor de preparat!
Poftă bună!
Multumim încă odată Raluca P pentru rețetă! Așteptăm reacții despre ea și de asemenea și o altă rețetă!