Tort TRIO de ciocolată

Clătite cu buline
iunie 17, 2020
Dulceață de căpșuni – fructe întregi în borcan
iunie 20, 2020

Sunt foarte multe persoane care când aud de cuvântul tort se gândesc doar la ciocolată!!! Da, ar dori un tort doar din ciocolată și deasupra ornat tot cu ciocolată dacă se poate! Uite că se poate! Un tort TRIO de ciocolată! Acesta combină gusturile a trei tipuri de ciocolată: neagră, cu lapte și albă. Nu vă speriați, nu e atât de dulce pe cât ați crede. Faptul că se combină cele trei tipuri de ciocolată, una amăruie, una cu lapte mai dulce și cea albă, mixul este delicious! În plus de asta, se face și un blat puțin sărat, din biscuiți.

Rețeta este ușor de făcut și nu necesită coacere. 

 

  1. Amestecăm Frișca vegetală cu laptele, iar apoi împărțim în trei boluri conținutul (în fiecare bol vom avea 0,5l din amestec).
  2. Topim untul iar apoi îl adăugăm peste biscuiții digestivi, pe care îi sfărâmăm înainte. Amestecăm totul bine și punem puțină sare peste. Amestecăm din nou până la omogenizare. Într-o formă de tort detașabilă punem biscuții și apăsăm în formă. Apoi dăm la rece tava până se întăresc biscuiții.
  3. Ne pregătim de crema de ciocolată amăruie. E bine să folosim o ciocolată cu un procent cât mai mare de cacao, pentru a-i oferi un gust cât mai bun cremei (85% dacă se poate). Luăm primul bol cu 0,5l frișcă  și lapte. Punem ciocolata amăruie într-o oală peste care adăugăm aproape tot continutul de frișcă și lapte (lăsăm în bol cam 3 linguri). Punem pe foc oala pentru a se topi ciocolata. Amestecăm constant, iar când e topită cicolata adăugăm 3 linguri de amidon, pe care îl amestecăm înainte cu cele trei linguri de lapte ramase în primul bol. Dăm focul la mic și amestecăm mereu pentru a nu se prinde de oală. După câteva minute va începe să se îngroașe. Când ajunge să aibă consistența puțin mai groasă decât aluatul de clatite e gata. Se va lua de pe foc. 
  4. Se scoate tava cu biscuiții din frigider și se adaugă crema de ciocolată amăruie peste. Apoi se pune iar la frigider pentru a se întări (sau măcar într-un loc mai răcoros până preparăm cealaltă cremă).
  5. Acum facem crema din mijloc, cea cu ciocolată cu lapte. Se repetă procedeul de la punctul 3. Când e gata crema, se pune peste crema de ciocolată amăruie, însă turnați cu grijă să nu se strice forma de ciocolată amăruie.
  6. Mai avem crema de ciocolată albă. Se repetă procedeul de la punctul 3, însă vom pune 4 linguri de amion în loc de 3 deoarece ciocolată albă nu conține cacao care să o îngroașe așa tare. După ce este gata și această cremă, o punem peste cea cu lapte și dăm totul la rece, de preferat până a doua zi. 
  7. Puteți să ornați deasupra cu fructe de pădure acrișoare sau bucăți din diferite ciocolăți. Eu am preferat să îl las așa, simplu! E delicious!

Când veți gusta, într-o singură linguriță veți simți atât dulce – cremele de ciocolată, cât și sărat – blatul de biscuiți, atât dulce – crema de ciocolată cu lapte, cât și amărui – crema de ciocolată amăruie. Un deliciu!
Vă îndemn să încercați această rețetă!
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *